Angajați ai CFCL au primit Certificate de Abilități Lingvistice A2

Angajați ai Centrului de Formare Continuă și Leadership (CFCL) din cadrul Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă” (UPSC) au obținut certificate de abilități lingvistice în urma susținerii examenului de evaluare a competenței de comunicare în limba engleză, nivel A2. Evenimentul de înmânare a certificatelor, organizat de Corpul Păcii în Moldova, a avut loc în incinta Clasei Viitorului și a marcat o celebrare a eforturilor și succeselor participanților.

Reprezentanții Corpului Păcii în Moldova și-au exprimat aprecierea profundă pentru angajamentul și dedicarea administrației UPSC și CFCL în susținerea dezvoltării abilităților lingvistice ale angajaților. Participanții au fost felicitați pentru determinarea și perseverența lor, certificatul obținut fiind considerat nu doar un document oficial, ci și un simbol al excelenței în învățare și al angajamentului față de dezvoltarea profesională.

Evenimentul a fost un prilej de recunoaștere și sărbătorire a competențelor lingvistice acumulate de angajați. Deținătorii de certificate au mulțumit pentru oportunitatea de a studia gratuit limba engleză, dar și pentru experiența valoroasă și benefică.

Această realizare face parte dintr-un program mai amplu, inițiat în urma Memorandumului de înțelegere semnat pe 25 august 2023 între CFCL și Corpul Păcii din Moldova, în cadrul Proiectului „Comunități de bune practici în educație”, implementat de Corpul Păcii din Moldova, cu sprijinul financiar al USAID. Acordul de colaborare vizează dezvoltarea competențelor de comunicare în limbi străine a formatorilor CFCL, prin cursuri săptămânale de limba engleză (nivel A1, A2, B1), susținute de un voluntar de răspuns al Corpului Păcii vorbitor nativ venit din SUA. Prin acest proiect se diversifică oferta de formare continuă a CFCL, răspunzând nevoilor cadrelor didactice din țară.

Menționăm faptul că respectivul program permite Corpului Păcii Moldova să implice voluntari americani experimentați și dedicați în lucru cu organizații partenere. Corpul Păcii Moldova este onorat să sprijine eforturile Centrului de Formare Continuă și Leadership în formarea profesorilor și așteaptă cu nerăbdare inițierea unei colaborări cu profesorii de limba engleză din Moldova.

Felicităm toți angajații pentru realizările lor excepționale și îi încurajăm să continue să își dezvolte abilitățile lingvistice, beneficiind de toate oportunitățile viitoare de învățare și dezvoltare personală.