Formarea continuă, spiritul creativ, autoritatea și excelența

Formarea continuă, spiritul creativ, autoritatea și excelența

O serie valorică dintre profesorii de limba și  literatura română au realizat cursurile de formare continuă în Centrul de Formare Continuă și Leadership din cadrul UPSC. Aceștia au fost consiliați în chestiuni care vizează cercetări, teorii și practici didactice actuale, integralitatea și coerența studiului limbii și literaturii române în gimnaziu și liceu, organizarea învățării și evaluarea achizițiilor elevilor în cheia competențelor specifice, vizate de cadrul normativ în vigoare.

Echipa celor mai buni experți naționali în domeniul educației lingvistice și literar-artistice, în designurile curriculare activizante convoacă profesional în sprijinul formabililor cu strategii previzionale pentru dezvoltarea competențelor filologice și didactice, ușor de preluat, de adaptat și de aplicat în practici curriculare participative. Totul se întâmplă într-o atmosferă prietenoasă profesorilor, construită pe baza principiilor valorilor umaniste, a meritologiei pedagogice, a competenței științifice și didactice, a dezvoltării încrederii în sine și în ceilalți. Astfel, profesorii înscriși la acest program de formare beneficiază de atenția sporită a formatorilor – specialiști recunoscuți la nivel național și internațional – în valorificarea referențialului de competențe pentru filologul și didacticianul secolului al XXI – lea.

Motivarea excelenței și validarea predispozițiilor pentru diversitate, diferențiere, echitate și incluziune în aplicarea Curriculumului, ediția dezvoltată 2019, constituie prioritatea  formativă în dezvoltarea epistemologiei personale a fiecărui cadru didactic prezent în comunitatea de învățare.

Rațiunea acestor finalități și factorii lor declanșatori de performanță stă în afirmarea potențialului superior pe care-l valorifică generos experții în actul comunicării profesionale prin interogații, dezvoltări și deschideri multireferențiale în aria creșterii profesionale. Aplicabilitatea surselor și resurselor de instruire reprezintă   fundamentul managementului învățării la acest program.

Vă invităm la formările care, în era tehnologiilor digitale, cu axiologia limbii și literaturii române, transformă dascălul  incluziv în profesor performant!