Centrul Formare Continuă și Leadership al Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă” dă start campaniei de promovare a formatorilor din cadrul instituției. Astfel, ne propunem să aducem în față specialiștii care pun umărul la fortificarea sistemului de formare profesională continuă din țară, care promovează misiunea și valorile educației.
În cele ce urmează vă propunem să o cunoașteți pe
ELENA ȚAP,
doctor în pedagogie, conferențiar universitar,
șef al Departamentului Formarea Continuă a Profesorilor
Născută în regiunea de nord a Moldovei, în satul Cuhureștii de Jos, raionul Florești, Elena Țap își trăiește frumoasa copilărie într-o familie de țărani, care au crescut și educat 7 copii.
În perioada anilor 1973-1978 își face studiile la Universitatea de Stat din Republica Moldova, Facultatea de matematică și cibernetică, specialitatea Matematician. În anul 2008 decide să aplice la studii postuniversitare și optează pentru specializarea Management social, calificarea Manager în educație. În același an își începe studiile de masterat în Științe ale educației, specializarea Management educațional, Facultatea Formare Continuă a cadrelor didactice și a celor cu funcții de conducere. Imediat după finisarea masteratului aplică la studii de doctorat în cadrul Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă” din Chișinău, perioadă în care este și competitoare la Catedra de științe ale educației a universității.
La 27 mai, 2016, Elena Țap susține teza de doctor în pedagogie cu tema Managementul formării continue a cadrelor didactice în baza sistemului informațional, specialitatea Pedagogie universitară.
Interviu Blitz cu Elena Țap
Destin
Destinul este o veșnică balansare între reușita carierei profesionale și sacrificiul făcut în numele realizării ei conform așteptărilor. Parcurând acest drum, m-am oprit aici, în domeniul formării continue, considerând că este cea mai voluminoasă activitate, care îți ocupă neobservabil tot timpul, dar e și cea mai interesantă.
Misiune asumată
Mă străduiesc inepuizabil să creez condiții favorabile privind realizarea activităților de formare continuă, pentru toți doritorii de a-și dezvolta performanțele, ceea ce este foarte important în societatea modernă. Contribuind direct la realizarea acestui deziderat valoros, satisfacția mea profesională devine desăvârșită.
Un atu profesional
Să-mi valorific mereu realizările, să corespund principiului LONG LIFE LEARNING, să citesc, să studiez, să progresez. Perseverența mi-a fost întotdeauna alături!
Cea mai importantă realizare/performanță profesională
Am contribuit la organizarea activităților eficiente, iar Centrul de Formare Continuă a UPSC a devenit foarte productiv atât calitativ, cât și cantitativ.
3 calități definitorii ale eu-lui personal
- Capacitatea de a lucra în echipă
- Potențialul de leadership
- Ambiția și voința de a reuși
Bucuria vieții
Familia în care am educat patru copii.
Mândria incontestabilă
Profesionalismul copiilor mei ca specialiști de forță.
Unul dintre visurile nerealizate
La acest capitol îl voi cita de Benjamin Mays: „Trebuie să înțelegeți că tragedia vieții nu constă în a nu-ţi atinge țelul. Tragedia este a nu avea un țel de atins. Nu este o nenorocire să mori cu visurile nerealizate, nenorocirea este să nu visezi. Nu este un dezastru să nu-ţi cucerești idealul, dezastrul este că nu ai nici un ideal de cucerit. Nu este decădere să nu ajungi la stele, decăderea constă în a nu avea stele la care să vrei să ajungi.”
Investesc în ….
tânăra generație – copiii mei, colegele mele de serviciu, pe care le ador!
Planuri de viitor
Să învăț să gândesc diferit. Să fiu fericită!
O revelație sufletească
Aștept cu emoții clipele revederii cu familia întreagă.
5 sfaturi pentru formabili
- Când te înscrii la programe, fii pregătit să cunoști lucruri necunoscute!
- Fă-ți prieteni și învață alături de cei care te încurajează!
- Evită persoanele ce îți provoacă emoții negative!
- Dacă ai căzut, ridică-te și mergi înainte!
- Crede în tine!