TRADIȚII DE SUFLET
O frumoasă tradiție, înrădăcinată în cultura organizațională a Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă”, sunt întâlnirile de suflet, organizate în ajunul sărbătorilor de iarnă cu invitarea foștilor colegi aflați la odihna binemeritată.
În acest an și foștii angajați ai Centrului de Formare Continuă și Leadeship din cadrul Universității au beneficiat de această plăcută tradiție. Câtă bucurie și recunoștință în ochii lor!
„Fie ca magia sărbătorilor de iarnă, ca și dulcele colind strămoșesc să vă umple sufletele de bucurie, de liniște și căldură interioară. Să aveți alături oameni dragi și bine dispuși!”, le-a urat foștilor colegi Rectorul Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă”, Doamna Alexandra Barbăneagră.
Într-o atmosferă distinsă și de voie bună foștii colaboratori ai templului științei și perfecționării cadrelor didactice au primit cadouri (inclusiv un cozonac frumos mirositor) și premii în bani, însoțite de îmbrățișări calde și urări de prosperitate, sănătate și pace, precum și de îngăduință și lumină – acele valori creștine menite să ne ghideze printr-o viață plină de provocări și schimbări.
A fost o plăcere enormă s-o revedem plină de viață și cu același simț al umorului pe Maria Suruceanu, doctor în pedagogie, conferențiar universitar, fost formator în cadrul Institutului de Științe ale Educației. Surprinși am fost să aflăm că și acum, când principala preocupare rămâne a fi familia și, mai ales, nepoții, doamna Suruceanu urmărește cu viu interes tot ce se întâmplă în sistemul educațional național, punând accent pe ceea ce a bucurat-o cel mai mult – reforma în învățământul superior!
Am reușit să reînviem trăirile anilor petrecuți în instituție împreună cu Ștefania Isac, doctor în pedagogie, conferențiar universitar, care și-a dedicat 55 ani din viață unei activități științifice prodigioase desfășurate în cadrul IȘE. „Mulțumesc mult pentru aceste semne de înaltă prețuire. Să știți că pentru orice persoană contează foarte mult ca roadele muncii sale să fie apreciate, lucru de care doresc să aibă parte și cei care activează în prezent pe tărâmul pedagogiei, unul complex și dificil de explorat. Mă bucur că discipolii mei rămân fideli cauzei pe care au îmbrățișat-o din tinerețe și activează eficient și cu mult zel întru progresul societății”, a menționat dna Isac.
Larisa Năduh, fost șef al Departamentului Resurse Umane, colaborator al instituției pe parcursul a 25 de ani, a fost surprinsă plăcut de invitația administrației și și-a exprimat gratitudinea pentru atenția și grija oferită.
Cercetătorul științific, Antonina Rusu, care de 8 ani se află la odihna binemeritată, și-a manifestat emoțiile printr-o cuvântare plină de afecțiune și recunoștință: „Mulțumesc mult pentru acest semn de atenție. Mă bucur că veteranii nu sunt uitați de instituția în cadrul căreia au activat o viață. La rândul meu, vă doresc să progresați și în continuare în domeniul educației și culturii, acea sferă care merită să iasă în prim-planul societății noastre. Copiii sunt cea mai mare și de preț valoare a unui popor, sunt viitorul acestuia. Deci, e bine să înaintăm pe făgașul unei educații sănătoase, care să țină cont și de tradițiile noastre strămoșești, acele rădăcini purtătoare de seva unor valori perene – vivifiante și însuflețitoare.”
„Mulțumesc din suflet celor care s-au gândit la noi, sunt recunoscătoare pentru mesajul cordial și darul binevenit pentru sărbătorile de iarnă! Domnul să vă dăruiască sănătate, prosperitate, realizări frumoase în viitor”, a urat colectivului Didina Rogojină, doctor, conferențiar universitar.
Toțiși-a exprimat dorința de a continua aceste întâlniri de suflet cu participarea colegilor care au fost, pe parcursul a zeci de ani, parteneri de nădejde în realizarea calitativă a procesului de formare continuă, dar și adevărați mentori, prieteni.
La mulți ani, prețioși colegi! La mulți ani, Lume Bună!




