Angajații CFCL invitați să exerseze tehnici de gestionare a stresului profesional

În scopul consolidării stării de bine, dar și prevenirii arderii profesionale, angajații Centrului de Formare Continuă și Leadership al Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă” au participat la un training de formare ce a pus în dezbatere Efectele stresului ocupațional asupra sănătății mintale și managementul stresului profesional, susținut de Organizația Internațională pentru Migrație.

Așa cum stresul ocupațional poate influența semnificativ sănătatea mintală, manifestându-se prin anxietate, depresie sau epuizare profesională, stări ce pot afecta performanța și satisfacția în muncă, este esențial să se acorde atenție gestionării stresului în mediul profesional pentru a preveni complicații pe termen lung. În acest context, pe parcursul a patru sesiuni, formatoarele Viorica Bucșa și Rodica Moraru-Chilimar au implicat participanții în diverse activități de identificare a semnelor de stres și a altor probleme de sănătate mintală. Aceștia au exersat câteva tehnici individuale și de grup prin care au învățat să alunge stările de nervozitate și să instaleze în minte și corp calmul și liniștea.

Menționăm că managementul stresului profesional implică adoptarea unor strategii eficiente pentru a face față presiunilor și cerințelor de la locul de muncă. Aplicarea acestor strategii poate contribui la menținerea unui echilibru sănătos între viața profesională și cea personală, reducând impactul stresului asupra sănătății mintale.