Centrul Republican de Dezvoltare a Învățământului Profesional, din cadrul Centrului de Formare Continuă și Leadership al Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă” din Chișinău, a organizat o sesiune de formare pentru cadrele didactice ale Școlii Profesionale din Râșcani. Sub îndrumarea formatorilor Octavian Vasilache și Tatiana Niculcea, profesorii au explorat „Metode de predare interactive în Învățământul Profesional Tehnic”, punând accent pe tehnici moderne și creative de predare.
Cursul a fost structurat pe mai multe etape esențiale, combinând teoria cu practica, pentru a asigura o învățare eficientă și aplicabilă. Formatorii au prezentat strategii inovative, precum învățarea bazată pe proiecte, metodele colaborative și utilizarea tehnologiilor digitale în procesul de predare. Momentele cheie ale instruirii au inclus discuții interactive, în care profesorii au testat tehnici moderne de implicare a elevilor, și studii de caz. Un accent deosebit s-a pus pe integrarea simulărilor practice și a scenariilor reale, pentru a spori relevanța și atractivitatea orelor de curs.
În cadrul sesiunii, participanții au împărtășit experiențe, discutând metodele pe care le aplică pentru a face lecțiile mai eficiente. O componentă esențială a formării a fost vizita în laboratoarele școlii, dotate cu echipamentele necesare pentru specializările tractorist, electrician, tencuitor, mecanic, contabil, electrogazosudor, și altele.
Managerul instituției, Mircea Cherdivară a menționat că este adeptul formărilor continue pe care le percepe drept un pilon esențial pentru creșterea calității educației. Prin astfel de sesiuni, cadrele didactice din Școala Profesională din Râșcani își îmbunătățesc competențele, adoptă metode inovatoare și contribuie la o mai bună pregătire a viitorilor specialiști pentru a răspunde cerințelor tot mai dinamice ale pieței muncii.







