A treia sesiune a programului de dezvoltare personală „Managementul stresului” s-a desfășurat în format online pe 6 octombrie curent. Evenimentul s-a axat pe partea practică a temei abordate, ca și sesiunea precedentă, fiind gestionat de formatorul și psihoterapeutul Inga Platon, dr., lect. univ. Această activitate face parte din seria modulelor tematice de formare continuă gratuite, organizate de Departamentul Educația Adulților și Dezvoltare Personală din cadrul Centrului de Formare Continuă și Leadership al Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă”.
Programul este adresat specialiștilor, dar și doritorilor de a-și îmbunătăți calitatea vieții prin gestionarea eficientă a problemelor generate de anxietate și alte provocări de acest gen, precum și prin aplicarea unor metode și tehnici de diminuare a stresului.
De această dată, în cadrul workshopului cei peste o sută de participanți au avut posibilitatea să se familiarizeze cu diverse tehnici de prevenire a epuizării profesionale și depășirii stresului. Una dintre ele se referă la dobândirea prin antrenament a capacității de sporire a calmului interior (exerciții de dimineață și de respirație, relaxarea rapidă prin diferite tipuri și raporturi de inspirație și expirație). Astfel, s-a accentuat importanța retrospectivei propriului vis din acea noapte, precum și executării unor tehnici de meditație și concentrare.
De asemenea, un interes viu al participanților a fost stârnit de subiecte, cum ar fi: arta realizării meditației; câte ore de somn sunt necesare omului? (răspunsul e unul individual pentru fiecare); ritualul de somn ce programează creierul pentru odihnă; obținerea liniștii meditative și calmarea sistemului nervos (atenție dirijată, ancorare în prezent, experimente respiratorii și meditație ghidată pe respirație).