Cadrele didactice înscrise la programele de perfecționare, specialitățile Pedagogie Preșcolară și Pedagogia Învățământului Primar, au solicitat formatorilor organizarea activităților ce le-ar oferi soluții concrete pentru depășirea sindromului de burnout.
În acest context, Departamentul Educație timpurie și Învățământ primar din cadrul Centrului de Formare Continuă și Leadership al Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă” a invitat-o pe Olesea Frunze, dr., conf. univ., să le vorbească despre fenomenul psihologic ce apare ca un răspuns la factorii de stres cronici, în mod special, de la locul de muncă.
Primordial experta le-a explicat ce este sindromul de burnout ca finalmente să convingă participanții că există căi de soluționare. A vorbit despre persoanele care se confruntă cu sindromul burnout și consideră că au ajuns la capătul puterilor sau că „nimic nu mai are rost”. De asemenea, a atenționat formabilii că această problemă poate fi depășită cu eforturi conștiente, pentru soluționarea eficientă, dacă este identificată la timp.
Cunoașterea factorilor declanșatori, ar fi primul pas important pentru profilaxia și depășirea sindromului burnout. În acest sens cercetătoarea a propus câteva modalități de prevenire, dar și de depășire a problemei.